Przejdź do stopki

JADŁOSPIS

 

Poniedziałek 16/06/25r

Śniad: pasta z tuńczyka i jajka, szczypiorek, ser żółty, masło, pieczywo mieszane (graham,pszenny,żytni), masło, ogórek kiszony, pomidor, kawa z mlekiem/herbata z cytr. (gluten,mleko,jaja)

Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, zielona pietruszka (seler,mleko)

Kluski szarpane z serem białym , jabłko, kompot owocowy/woda (gluten,mleko,jaja)

Podw: jogurt naturalny z żurawiną, ½ banan (mleko)

 

Wtorek 17/06/25r

Śniad: pieczywo mieszane (graham,pszenny,żytni), masło, szynka drobiowa gotowana, jajko gotowane, szczypiorek, pomidor, ogórek zielony, kawa z mlekiem/herbata z cytr/woda (mleko.gluten.jaja)

Obiad: zupa grysikowa na rosole, zielona pietruszka (seler,gluten)

Potrawka słodko-kwaśna z indyka, kasza bulgur, kompot owocowy/woda (seler,gluten)

Podw: serek waniliowy, jabłko, chrupki kukurydziane (mleko)

 

Środa 18/06/25r

Śniad: weka , masło, dżem niskosłodzony truskawkowy, kakao/herbata z cytr, cząstka jabłka (gluten,mleko)

Obiad: „gwiazdki” na rosole, zielona pietruszka (seler,gluten)

Mielony, ziemniaki, mizeria ze śmietaną, koperek, kompot owocowy/woda (mleko)

Podw: jogurt naturalny, ½ jabłko, mus owocowy(mleko)

 

 Zdjęcia